Berekeningsmodule
Opstijgend vocht

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores RX80 Gel tegen opstijgend vocht, uitgedrukt in cartouches.

Dikte muur: (in cm)
Aantal lopende meters:
(incl. verticale stops *)

* Verticale stops = Indien een deel van de muur niet behandeld moet of kan worden, voorzie dan een verticale barrière tussen het behandelde en niet-behandelde deel. Boor een verticale reeks boorgaten in elke voeg tot op minimaal 30cm boven de hoogste vochtwaarnemingen.

Bereken

Werking en troeven injectiegel

Werking injectiegel

Wanneer u last heeft van opstijgend vocht in uw muren, kan u gebruik maken van Silcores RX80 Gel. Die oplosmiddelvrije injectiegel bevat 80% aan actieve bestanddelen en is toepasbaar op een brede waaier van metselwerk. Om de gel in de muur te injecteren worden er eerst gaten geboord in de voegen van het metselwerk. Nadien wordt de gel op een eenvoudige manier en onder lage druk geïnjecteerd, met behulp van het Silcores Injectiepistool. Onze producten zijn van professionele kwaliteit, op maat van iedere doe-het-zelver.

De unieke samenstelling (80% silanen en siloxanen) zorgt ervoor dat Silcores RX80 zich gelijkmatig verspreidt in het metselwerk, zelfs bij droge of heel vochtige omstandigheden. Daardoor is de Silcores gel heel doeltreffend als middel tegen optrekkend vocht. Tijdens de dampfase verspreidt het product zich gelijkmatig doorheen het voegwerk, waardoor de effectiviteit van de behandeling sterk toeneemt.
 

 

 

Troeven

Doeltreffend

De Silcores RX80 Gel bevat 80% actieve stoffen (silanen en siloxanen), in vergelijking met 65% bij de concurrentie. Door die hoge concentratie behoort Silcores RX80 Gel tot de meest efficiënte en effectieve oplossingen tegen opstijgend vocht. Doordat de gel zich omwille van de dampfase perfect gelijkmatig verspreidt in de capillaire ruimtes van de steen en het voegwerk, is de barrière minstens even doeltreffend als een injectie met vloeistoffen onder druk. Nog een extra voordeel voor u is dat na behandeling de isolatiewaarde van die muur toeneemt. 
Een droge muur isoleert immers veel beter dan een vochtige muur.


 

Gebruiksvriendelijk

Wanneer u de producten van Silcores gebruikt in uw strijd tegen opstijgend vocht, komen er geen grote breekwerken aan te pas. De gel wordt namelijk geïnjecteerd via relatief kleine boorgaten. De Silcores RX80 gel is bovendien geurloos en niet schadelijk voor uw gezondheid. Het product is erg gemakkelijk te injecteren, zonder enige verspilling. Wanneer u uw muren behandelt met de gel, is het niet nodig om beschermende kledij te dragen. Kortom, Silcores maakt zijn producten zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor de doe-het-zelver. 
 

Onschadelijk

Omdat Silcores RX80 Gel geen solventen of paraffine bevat, is het product onschadelijk voor het milieu. De producten zijn, door hun atoxiciteit, 100% veilig. Wanneer u uw muren behandelt met de gel is er met andere woorden geen enkel risico voor de bewoners. Bovendien zijn de producten watergedragen, zodat het onderhoud van het materiaal eenvoudig en veilig kan gebeuren. Er is dus geen kans om in aanraking te komen met giftige dampen. De Silcores RX80 Gel wordt verpakt in cartouches van 600 ml. Dankzij die volledig recycleerbare compacte verpakkingswijze wordt het afval gereduceerd tot een minimum. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan het welzijn van het milieu.