Berekeningsmodule Hydrofuges

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores HG30 Hydrofuge gel

Aard oppervlakte:
Oppervlakte: (in m2)
Bereken

Het doe-het-zelf stappenplan voor gevelbehandeling met hydrofuge gel

Stappenplan: behandel zelf uw gevel tegen vochtinslag

1. Nagaan van de oorzaak

Ga goed na wat de oorzaak is van uw vochtprobleem en of een hydrofuge daarvoor de juiste oplossing is. Om zeker te zijn van een doeltreffende behandeling, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Hydrofuges zijn geschikt om de absorptiegraad van de gevel te doen afnemen, waardoor die minder vocht opneemt. De behandeling kan zowel preventief als probleemoplossend zijn tegen doorslaand vocht of intrekkend vocht. Hydrofuge gels en hydrofuge sprays zijn weliswaar geen oplossing voor opstijgend vocht, lekkende dakgoten, slecht voegwerk of scheuren.

2. Verbruik bepalen

Het gemiddelde verbruik van Silcores HG30 Hydrofuge Gel ligt tussen 0,15 en 0,3 liter per vierkante meter. Het verbruik varieert naargelang de porositeit van de ondergrond. Hoe poreuzer de ondergrond, hoe meer product u nodig heeft. Het verbruik van de Silcores gel is beduidend lager dan dat van concurrerende vochtafstotende producten, omdat de concentratie van actieve stoffen veel hoger ligt bij Silcores HG30.

3. Silcores HG30 aanbrengen

Silcores HG30 Hydrofuge Gel wordt onverdund toegepast door middel van een lamsvachtroller of een borstel. De behandeling gebeurt bij voorkeur bij een temperatuur tussen 5°C en 25°C. U brengt de gel heel gemakkelijk aan door het product uit te smeren over de volledige muur. Bij voorkeur start men bovenaan de te behandelen muur en werkt men geleidelijk aan naar beneden, om zo een waterwerende laag aan te brengen over het hele oppervlak.

 

Aandachtspunten

Staat van de ondergrond

De ondergrond moet in een goede staat verkeren vooraleer de Silcores gel gebruikt kan worden. Slecht voegwerk en scheuren moeten vooraf hersteld worden. Bij pas gevoegd metselwerk moet men minimum acht dagen wachten alvorens Silcores HG30 Hydrofuge gel taan te brengen. Op het moment van de toepassing moet de ondergrond droog en zuiver zijn.

Controleer steeds of er andere oorzaken zijn die de vochtproblemen kunnen veroorzaken, zoals opstijgend vocht en lekkende dakgoten. Als dat het geval is, neem daarvoor dan de gepaste maatregelen. Sulfaten, nitraten en chloriden zijn bijvoorbeeld zouten die aanwezig zijn in het grondwater en die in het metselwerk kunnen terechtkomen, bijvoorbeeld door opstijgend vocht. Die zouten richten schade aan die niet kan worden opgelost door een hydrofoberende impregnering. In het geval van opstijgend of optrekkend vocht raden wij een behandeling aan met Silcores RX80 Injectiegel.

Gereinigde ondergrond

Ook met vervuiling moet men rekening houden wanneer men een hydrofuge behandeling wilt uitvoeren. Vervuiling vermindert immers de goede opname van het product. Vervuilde oppervlakken dienen daarom vooraf gereinigd te worden op een geschikte manier, zonder daarbij het oppervlak te beschadigen. Silcores PowerClean Eco is een krachtige biologisch afbreekbare reiniger voor uw gevel.

Voorzorgsmaatregelen

Indien er met de nodige voorzichtigheid gewerkt wordt, is het niet noodzakelijk de aangrenzende delen te beschermen. Meestal is het echter wel aangewezen om delen die niet behandeld mogen worden, zoals marmer en blauwe hardsteen, op een gepaste wijze te beschermen. Ramen, deuren en glas dienen beschermd te worden met plastic folie. Eventuele vervuiling op niet te behandelen oppervlakken moet men onmiddellijk met water reinigen. Ondanks het feit dat Silcores HG30 Hydrofuge gel snel regenbestendig is, kan bij verwachte regenval de behandeling best gestopt worden. Bij plotse regenval moet men pas behandelde zones beschermen.

Silcores HG30 5liter