Berekeningsmodule Hydrofuges

Bereken de benodigde hoeveelheid Silcores HG30 Hydrofuge gel

Aard oppervlakte:
Oppervlakte: (in m2)
Bereken

Waar en wanneer Silcores HG30 gebruiken?

Regendoorslag voorkomen

De kans op regendoorslag doorheen massief buitenmetselwerk kan vaak beperkt worden door middel van een waterwerende oppervlaktebehandeling met een hydrofuge gel, zoals Silcores HG30 Gel. Daarmee kunt u uw gevel waterafstotend maken met een gevoelige vermindering van vochtinfiltraties als resultaat.

Controleer daarnaast of er geen andere oorzaken zijn van het vochtprobleem, zoals opspattend water of lekkende dakgoten. Die kunnen niet verholpen worden door de Silcores hydrofuge gel. U dient daarvoor dan andere maatregelen te nemen.
 


NIeuwbouw of renovatie

De Silcores HG30 Hydrofuge Gel wordt zeer vaak gebruikt bij nieuwbouw of na renovatie als preventief middel om de gevels langdurig schoon en vochtvrij te houden. In de praktijk is een duurzame en doeltreffende werking van meer dan 15 jaar geen uitzondering.
 

Buitenmuren gericht naar het noorden

Op gevels die naar het noorden gericht zijn en daardoor geen zonlicht zien, komt vaak mosvorming voor. Na een grondige reiniging van die buitenmuren, smeert men ze vaak in met de Silcores HG30 Gel om zo nieuwe mosvorming voorgoed te voorkomen.